-
Бърза марината
Парчетата месо се заливат с кипящата смес от горните продукти и престоява в нея само 2 часа, като често се обръща.
-
Двойно варена марината (за месо, дивеч)
Почистени и нарязани на едри парчета, горните продукти се варят във водата и оцета около 30 минути.
-
Марината за дивеч
Всички продукти се смесват и се варят на умерен огън 10 минути.Изчакваме марината да изстине
-
Марината за заешко месо
Почистените и нарязани зленчуци се варят заедно с останалите продукти в продължение на 30 минути.
-
Марината с прясно мляко (диви птици)
Почистените, измитите и опърлени птици се държат 4-5 часа в дълбок съд с прясно мляко (млякото трябва да ги покрива изцяло).
-
Сурова марината II (за месо)
Лукът, магданозът и подправките се нареждат между парчетата месо.