Ябълков крем

Снимка на Ябълков крем

ПРОДУКТИ

  • ябълки 1 кг
  • захар 120 г
  • сметана 120 г
  • сироп от вишни 120 г
  • пудра захар за сметаната 30 г

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Ябълките се обелват, почистват се от твърдата семенна част и се нарязват на тънки резенчета.
Към тях се прибавя захарта и се заливат със 100 г вода.
Варят се на тих огън, докато напълно омекнат и останат без сок.
Снемат се от огъня и се разбиват на гладко пюре, което се оставя да изстине.
Преди поднасянето се смесва със сметаната, разбита на пяна с пудрата захар.
Насипва се в стъклени купички и се полива с вишневия сироп.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче