Начало Основни ястия с месо Чеверме от агнешки бут с подправки

Чеверме от агнешки бут с подправки

Снимка на Чеверме от агнешки бут с подправки

ПРОДУКТИ

  • 1,8 кг. агнешки бут без кост, почистен от сухожилията
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 2 ч.л. смляна куркума
  • 1 ч.л. смлян кардамон
  • 1 ч.л. настърган корен от джинджифил
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 големи скилидки чесън , нарязани на ситно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. смлян черен пипер
  •  
  •  

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Изрежете излишните тлъстини от агнешкото месо и направете разрези от двете страни на месото.Смесете в малка купа всички останали продукти и намажете агнешкото с получената смес.Трябва да намажете добре с маринатата и разрязаните места.Запазете част от маринатата за поливане по време на печене.Покрийте агнешкото месо и го охладете за 1 час.

Предварително загрейте скарата на слаб огън и стегнато нанижете агнешкото месо на прът за чеверме.Печете над огъня от 1/2 до 2 часа.Поливайте агнешкото месо със запазената марината на всеки 15 минути.Ако не разполагате с прът за чеверме, тогава обръщайте агнешкото месо всеки път, когато го поливате с мароинатата.Когато свършите с печенето,свалете агнешкото месо от скарата и го оставете да постои 10 минути, преди да го разрежете на порции.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче