Френски ориз

Снимка на Френски ориз

  • 4 порции

ПРОДУКТИ

  •  1 ч.ч. ориз
  • 2 малки глави лук
  • 1 ч.ч. вино
  • смлян черен пипер
  • олио
  • сол
  • 2-3 гъби (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Измийте и подсушете добре ориза. Задушете ситно нарязания лук в олиото до омекване и добавете ориза да се запържи добре (5 минути). Налейте виното и след като изври, добавете вода, черен пипер, сол и гъбите. Покрийте с капак и варете около 10 минути. Изключете огъня и оставете ориза да се задушава още малко.

 

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче