Начало Основни ястия с месо Телешко с картофи на фурна

Телешко с картофи на фурна

Снимка на Телешко с картофи  на фурна

ПРОДУКТИ

  •  
  • 1 кг телешки шол
  • 1/2 кг картофи
  • 4 глави лук
  • 4 глави чесън
  • 2 моркова
  • 300 мл. телешки бульон
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 стръка розмарин
  • 1 щип. черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Телешкият шол  се натрива с черен пипер  и сол. Нaмазва се със зехтин  и се пържи от всички страни в силно сгорещен тиган. Важно е месото да се изпържи за около 30 секунди от всички страни, за се "запечата", тоест соковете му да останат в него и да бъде по-крехко и сочно.

След това телешкият шол се поставя в тавичка, залива се с телешки бульон  и се поставя във фурна при температура 220 градуса за около половин час.

След това се изважда и около месото се поставят обелените и нарязани на четвъртинки картофи , разрязаните на четвъртинки обелени глави лук  и измитите и подсушени цели глави чесън .

Ястието се поръсва с пресен розмарин и се връща обратно във фурната, като тя се намалява до 180 градуса. Телешкото с картофи и розмарин се пече още около час, докато картофите станат готови. Важно е периодично месото да се полива с булона в тавичката.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче