Начало Основни ястия без месо Спаначени кнедли с пармезан

Спаначени кнедли с пармезан

Снимка на Спаначени кнедли с пармезан

  • Готово след 20 минути
  • 2 порции

ПРОДУКТИ

  • 300 гр. замразен спанак
  • 100 гр. извара
  • 1 глава лук
  • 50гр. масло
  • 1 яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 40 гр. настърган пармезан
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • прясно настъргано индийско орехче
  • 1 шепа листа от салвия
  •  

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Спанакът се размразява и се изстисква добре.Изварата се отцежда добре

Лукът се обелва , нарязва се на ситно , задушава се в 2 с.л. масло до прозрачност.Добавя се спанакът и тиганът се сваля от огъня.

Изварата се разбива на крем с яйцето , брашното и 2 с.л. пармезан.Смесва се добре със спанака.Подправя се обилно със сол, черен пипер и индийско орехче.Оставя се за 10-15 минути.В широка тенджера се кипва подсолена вода за варене на кнедлите.С помощта на 2 супени лъжици от изварата се оформят топчета.Слагат се на порции във врящата вода , оставят се за по 12 минути вътре.

Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността.Внимателно се изваждат с решетачна лъжица.Листата салвия се измиват и се подсушават.Останалото масло се сгорещява в тиган,добавят се листата салвия и се запържват , докато станат хрупкави.Изваждат се от маслото.

Кнедлите се разпределят в затоплени чинии.Заливат се с маслото с аромат на салвия и се гарнират с останалия пармезан и салвията.Сервират се веднага.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче