Пиле с вино

Снимка на Пиле с вино

  • 6 порции

ПРОДУКТИ

  • 1 1/2 кг пиле, нарязано на големи късове
  • 300 г моркови
  • 100 г лук
  • 6 с.л. олио
  • 1 скилидка чесън
  • 1 в. чаша розе
  • 1 в. чаша коняк
  • 1 в. чаша вода
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. брашно
  • сол 
  • черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

В тенджера под налягане се загрява олиото и се запържват пилешките късове, след което се изваждат и запазват в отделен съд. Част от мазнината се отстранява, а в останалата се запържва до златисто ситно нарязаният лук; прибавят се морковите, обелени и нарязани на кръгчета. Задушават се и се поръсват с брашното; прибавят се доматеното пюре и чесънът, обелен и леко смачкан. Сместа се разбърква, след което се сипва водата и виното. Ястието се посолява и се оставя да ври на бавен огън около 20 мин. Едва тогава отново се прибавя пилето. В подходящ огнеупорен дълбок съд се сипва конякът, затопля се леко и се запалва с кибритена клечка; оставя се да погори малко и се изсипва върху пилето. Опитва се на сол и се подправя със смлян черен пипер. Остава се да ври на бавен огън около 30 мин. Сервира се топло в дълбока салатиера.

 

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче