Пиле в яйце

Снимка на Пиле в яйце

  • 4 порции

ПРОДУКТИ

  • 1/2 пиле
  • 2 с.л. олио
  • 1/2 глава кромид лук
  • 1/3 ч.ч. гъби
  • 1/3 ч.ч. грах
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 3-4 яйца
  • 3 с.л. десертно бяло вино
  • сол на вкус 

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Обезкостете пилето.От костите и кожата сварете бульон.Оставете го да ври до 250 мил.

Нарежете суровото пиле на тънки ивици и го изпържете в сгорещено олио до златисто.Прибавете към пилето нарязания на ситно лук, нарязаните на филийки гъби, граха и соевият сос.Подправете ги със сол и захар и задушете до омекване.Накрая прибавете виното.Прибавете разбитите яйца, като непрекъснато бъркате, в изстудения бульон.

Разпределете ги в 4 купички, залейте с бульона и яйцата.Подредете ги в съд с гореща вода и ги запечете на фурна, докато яйцата станат готови.

Сервирайте веднага с препечен хляб.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче