Начало Основни ястия с месо Пилешки гърди на фурна с доматен сос и сиренца

Пилешки гърди на фурна с доматен сос и сиренца

Снимка на Пилешки гърди на фурна с доматен сос и сиренца

  • Готово след 60 минути
  • 4 порции

ПРОДУКТИ

  •  
  • 2 пилешки гърди
  • 1 яйце
  • 75 г галета
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 400 г доматено пюре
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. риган
  • 125 г моцарела
  • 75 пармезан
  • черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Пилешките гърди  се разполовяват, така че да се получат 4 пържоли. Подправят се с черен пипер и сол, увиват се в прозрачно филио и се начукват. Потапят се в разбитото яйце , овалват се в галетата  и се оставят в хладилника за десетина минути. През това време се приготвя доматеният сос. За целта счуканият чесън  се запържва в дълбок тиган заедно със зехтина , докато омекне. Слeд това се добавят доматеното пюре, захарта  и сушеният риган . Сосът се разбърква и се оставя за 5-10 минути да къкри на тих огън. Фурната се загрява до 240 градуса на грил и пилешките филета се пекат по 5 минути от всяка страна. Изваждат се. В огнеупорна тава се изсипва доматеният сос и върху него се подреждат филетата. Върху тях се подреждат настърганите пармезан и моцарела , и ястието се връща в добре загрятата фурна, за да се изпече до разтапяне на сирената. 

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче