Начало Основни ястия с месо Лещени сарми в тиква

Лещени сарми в тиква

Снимка на Лещени сарми в тиква

ПРОДУКТИ

  • 400 г леща
  • 1-2 стръка праз
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 супени лъжици доматено пюре
  • зелеви листа
  • 1 тиква
  • сол
  • черен пипер
  • 1 люто чушле
  • магданоз
  • олио
  • Лещата се накисва за 10-12 часа. В олио и малко вода се задушават ситно нарязани праз, лук, 1-2 морковчета, 1 чушле

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

В олио и малко вода се задушават ситно нарязани праз, лук, 1-2 морковчета, 1 чушле. Разтрива се кубче зеленчуков бульон, долива се вода и лещата се вари до омекване. Слагат се подправките и се отдръпва от огъня да поизстине 1 тиква с ненапълно отрязано капаче се почиства от семето и в нея се подреждат завитите зелеви сарми. Заливат се 1 черпаче бульон и 1 чаена лъжичка сол. Затваря се капачето и тиквата се слага в тенджера с вода да се вари.

При сервиране на 1 порция се слагат по няколко сарми върху тиквено пюре. Подправено със счукан чесън, орехи и 1-2 супени лъжици сметана. Досолява се ако е необходимо.

 

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче