Кюфтета с каша

Снимка на Кюфтета с каша

  • 1 порции

ПРОДУКТИ

  • 150 г заешко месо
  • ½ с.л. масло
  • 1 с.л. брашно
  • 10 г хляб
  • ¼ яйце
  • магданоз
  • ситно счукан черен пипер
  • ¼ малка глава лук
  • олио за пържене
  • сол
  •  

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Към смляното месо се прибавят накиснатият във вода и изстискан хляб, настърганият лук, яйцата, черният пипер, магданозът и солта. Сместа се омесва и от нея се оформят кюфтета, които се оставят да отлежат. После се панират в брашно и се пържат в олио. В отделен съд се сгорещява маслото, прибавя се брашното и се пържи, докато получи златист отенък, след което се залива с бульон или вода. Получава се редък сос, който се оставя да възври, като непрекъснато се бърка. Поръсва се със сол. В сгъстения вече сос се пускат изпържените кюфтета. Съдът се поставя във фурната и след като ястието се запече, изважда се и се поднася топло. 

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче