Крем от тиква

Снимка на Крем от тиква

ПРОДУКТИ

  • 1кг. опечена тиква
  • 1кг. прясно мляко
  • 1ч.ч. захар
  • 1к.ч. нишесте
  • 3 белтъка
  • 1 пакетче ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Тиквата се пасира и се разбива със свареното мляко и 2/3 от захарта. Сместа се слага на огъня да заври и към нея се прибавя нишестето, предварително разбито със студено мляко или вода. Кремът се вари до сгъстяване и се остава да изстине, разбърква се леко с предварително разбитите на сняг белтъци с останалата захар и се изсипва в десертни купички.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

  • Thumb

    Торта с желирани ягоди

    Тортата се приготвя, като се разбият жълтъците със захарта до побеляване и последователно се прибавят брашното и разбитите на сняг белтъци; сместа леко се размесва, за да се получи леко тесто.

    Виж рецептата

  • Thumb

  • Thumb

    Малеби

    Заваряваме млякото и захарта, прибавяме размитито в малко студено мляко нишесте и при непрекъснато бъркане варим до сгъстяваме.

    Виж рецептата

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче