Начало Основни ястия с месо Италианска мусака с макарони

Италианска мусака с макарони

Снимка на Италианска мусака с макарони

  • Готово след 1 ч
  • 1 порции

ПРОДУКТИ

  • 60 г макарони
  • сол
  • 20 г масло
  • 100 г телешко месо
  • 30 г лук
  • черен пипер
  • магданоз
  • 50 г червени домати или 5 г доматено пюре
  • 10 г брашно
  • 100 г прясно мляко
  • 30 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Макароните се варят в кипяща вода със сол.
Попарват се с масло.
Отделно се прави запръжка от лук, мляно месо, сол, черен пипер и магданоз.
Нарежда се ред запръжка, ред макарони, запръжка и пак макарони.
Мусаката се залива с разреден доматен сос и се пече на фурна.
Запечена, се залива със сос бешамел и се поръсва с кашкавал.
Запича се на умерена пещ само отгоре.
Същата мусака може да се залее с доматен сос, към който е сложено разбито яйце.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче