Начало Предястия и гарнитури Зеленчуци с шунка в аспик

Зеленчуци с шунка в аспик

Снимка на Зеленчуци с шунка в аспик

ПРОДУКТИ

  • 1 к.ч. сварени и разбъркани зеленчуци
  • 120 г шунка или студено печено месо
  • 2 твърдо сварени яйца
  • 600 г аспик

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Стопяваме приготвения аспик до гъстотата на мед, обливаме добре изстуден метален съд и го поставяме в хладилник, за да се покрие с тънък пласт аспик. След втърдяването на аспика нареждаме парченца варени яйца, заливаме с течен аспик и отново поставяме в хладилника. Прибавяме отцедените зеленчуци, заливаме с малко аспик и поставяме в хладилника. Накрая слагаме нарязаната на кубчета шунка (или печено месо), остатъка от аспика и държим в хладилника, докато се втвърди. Преди поднасяне потапяме за секунда съда в гореща вода и обръщаме върху блюдо.

 

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче