Зелена туршия

Снимка на Зелена туршия

ПРОДУКТИ

  • 6 кг. зелени пиперки
  • 6 кг. зелени доматчета
  • 2  1/2 средно големи глави керевиз
  • 1 голяма зелка
  • 1 глава карфиол
  • 2 1/2 кг. моркови
  • 10 зърна черен пипер
  • За саламурата:
  • равни количества вода и оцет
  • 2 с.л. сол за всеки литър саламура
  • 1 ч.ч. захар
  •  

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Зеленчуците се почистват и измиват.
Пиперките се пробождат на 1 – 2 места, а доматчетата на 2 – 3 места с игла, зелето и керевизът се нарязват на филии, а карфиолът се накъсва на цветчета.
Зеленчуците се нареждат в чисти буркани, заливат се с вода, за да се измери  какво количеството саламура ще бъде необходимо, приготвя се в посочените съотношения, кипва се и след като изстине с нея се заливат зеленчуците.
Бурканите се захлупват с капачки или се връзват с парче памучен плат и се слагат на хладно място.
През 2 – 3 дни в продължение на 2 седмици туршията се преточва.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче