Начало Предястия и гарнитури Задушени картофи с чесън, зехтин и подправки

Задушени картофи с чесън, зехтин и подправки

Снимка на Задушени картофи с чесън, зехтин и подправки

ПРОДУКТИ

  •  
  • 1 1/2 кг картофи
  • 1 глава червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 80 мл. зехтин
  • 1 к.ч. вода
  • 1 ч.л. розмарин
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Картофите се измиват, обелват и нарязват на колелца.

В дълбок тиган с капак се задушват в зехтин ситно нарязаният чесън, а също и нарязаният на тънки колелца червен лук.

След това огънят се усилва и се добавят картофите, водата и подправките. Ястието се захлупва и се оставя да се задуши до пълното извиране на водата.

Важно е периодично да се отваря капакът и ястието да се разбърква.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче