Начало Зеленчукови ястия Задушена тиква

Задушена тиква

Снимка на Задушена тиква

  • 4 порции

ПРОДУКТИ

  •  600 г тиква
  • 2 чаши рибено-водораслов бульон или само рибен
  • 6 с.л. захар
  • 1 с.л. подсладено саке за готвене или десертно бяло вино
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 4 с.л. светъл соев сос
  • готов чипс  - рибен, картофен, оризов

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Изчистете семките, нарежете тиквата на хапки, обелете я и окръглете ръбовете и ъглите.Сложете я в тиган, прибавете бульона и кипнете.Намалете огъня и варете, като отстранявате пяната.

Прибавете захарта и подсладеното саке за готвене( или виното) , захлупете с дървен капак, за да се задуши равномерно тиквата и да поеме подправките.

Когато тиквата омекне прибавете соевия сос и солта.Варете на слаб огън докато тиквата поеме по-голямата част от соса.Наредете сварената тиква в блюдо и поръсете с чипса.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче