Начало Зеленчукови ястия Задушена тиква
Задушена тиква
ПРОДУКТИ
- 600 г тиква
- 2 чаши рибено-водораслов бульон или само рибен
- 6 с.л. захар
- 1 с.л. подсладено саке за готвене или десертно бяло вино
- 1 чаена лъжичка сол
- 4 с.л. светъл соев сос
- готов чипс - рибен, картофен, оризов
НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ
Изчистете семките, нарежете тиквата на хапки, обелете я и окръглете ръбовете и ъглите.Сложете я в тиган, прибавете бульона и кипнете.Намалете огъня и варете, като отстранявате пяната.
Прибавете захарта и подсладеното саке за готвене( или виното) , захлупете с дървен капак, за да се задуши равномерно тиквата и да поеме подправките.
Когато тиквата омекне прибавете соевия сос и солта.Варете на слаб огън докато тиквата поеме по-голямата част от соса.Наредете сварената тиква в блюдо и поръсете с чипса.