Начало Консерви и сладка Желе от дюли или ябълки

Желе от дюли или ябълки

Снимка на Желе от дюли или ябълки

ПРОДУКТИ

  • на 1 кг плод:
  • захар 300 гр. (1 и 1/2 чаени чаши)
  • лимонена киселина 5 гр. (1 чаена лъжичка)

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Плодът се измива (дюлите или ябълките след измиването им се нарязват на едро) и се поставя в съда за варене.
Залива се със студена вода (която да бъде 5-6 см над повърхността му) и се вари до омекване, след което се прецежда внимателно през марля, за да бъде бистра отварата.
На всеки литър от отварата се прибавят по 300 гр. захар.
Сместа се вари докато капка от сиропа, капната върху суха порцеланова чиния, се задържа на топче и не се разлива.
Пет минути преди този момент се прибавя киселината.
Готовото желе, още горещо, се излива в по-голям плитък съд, където се съхранява.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче