Начало Сладкиши и кремове Еклерова торта

Еклерова торта

Снимка на Еклерова торта

  • Готово след 70 минути
  • 12 порции

ПРОДУКТИ

  •  
  •     еклери - около 20 готови
  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • яйца - 4 - 5 броя белтъци
  • захар - 100 г
  • орехи - 110 г смлени
  • брашно - 25 г
  • ЗА КРЕМА
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • течен шоколад - 180 г
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 к.ч.
  • ЗА ГЛАЗУРА
  • кувертюр - пакет шоколадов, може и течен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Разбийте белтъците на бял сняг, но не твърд, за да не станат трошливи блатовете. Добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване, след което объркайте с орехите и брашното, колкото да се смеси всичко. 

Изпечете 2 еднакви платки от тази смес в кръгла форма, застлана с хартия за печене. За по-интересно може да ги изпечете в тава с определена форма - сърце или др. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 200-220 градуса и се вадят, след като изстинат. 

Разтворете пудинга според указанията на опаковката. Загрейте млякото със захарта и разбъркайте с пудинга, докато се сгъсти. След това разбъркайте крема с маслото и течния шоколад, докато се хомогенизира. Оставете напълно да изстине и разбъркайте с разбитата на сняг сметана. 

Във форма с отлепящи се, леко намаслени страни сложете първия блат, подредете еклери един до друг и залейте с 2/3 от крема или докато еклерите се покрият. Сложете втория блат, сипете останалия крем и подредете еклерите отгоре. 

Пъхнете в хладилника за 2 часа. След това махнете внимателно стените на формата и залейте с разтопения течен шоколад или шоколадов кувертюр.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче