Начало Тестени Вита баница с тиква

Вита баница с тиква

Снимка на Вита баница с тиква

ПРОДУКТИ

  • брашно 1 кг (5 чаени чаши)
  • растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша)
  • прясно краве масло 125 гр. (1 пакетче)
  • тиква около 1 кг (1/2 бр.)
  • галета 100 гр. (1/2 чаена чаша)
  • малко канела
  • за сиропа:
  • захар 400 гр. (2 чаени чаши)
  • вода 2 и 1/2 чаени чаши

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

От брашното, малко вода и сол се приготвя тесто за точене.
Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в растителното масло, след което се смесва с канелата и галетата.
От тестото се разточват листа, които се наръсват с разтопеното масло.
На всеки лист се слага от плънката.
Листата се навиват на рула с помощта на чиста хартия и се поставят в кръг в тавата за печене, предварително намазана с мазнина.
Баницата се поръсва отгоре с малко масло и се пече.
След като изстине, се залива със сироп, приготвен от предвиденото количество захар и вода.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче