Начало Консерви и сладка Бут по еленски

Бут по еленски

Снимка на Бут по еленски

ПРОДУКТИ

  • Приготвя се от бутовете на млади прасета (от 80-100 кг) с добре развита мускулатура.
  • Закланото прасе не се дере, а се пърли.
  • Бутът се оформя със сланината.

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Отделят се кръстната и тазовите кости и на бута се придава елипсовидна форма.
Прави се вътрешен разрез покрай бедрената и пищялната кост, който се напълва със сол.
Бутът се слага в подходящ съд и се оставя да престои около 20 дни.
След това се изкисва във вода, поставя се върху маса или върху чиста, гладка дъска и се притиска отгоре с друга дъска и тежест.
Оставя се така 5-6 дни на хладно място.
След това се окачва на проветриво място.
Може да се съхранява 5-6 месеца.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче