Бахур

Снимка на Бахур

ПРОДУКТИ

  • бял и черен свински дроб 1 кг
  • месо 1 кг
  • сланина от главата 1 кг
  • сърце 1 бр.
  • на всеки килограм от сместа се прибавят:
  • ориз 50 гр. (1/4 чаена чаша)  
  • сол 25 гр. (2 и 1/2 супени лъжици)  
  • стрита чубрица 10 гр. (1 супена лъжица)  
  • бахар 10 зърна
  • черен пипер 15 зърна
  • дебели свински черва

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Месото, сланината, белият и черният дроб и сърцето се скълцват на ситно.
Прибавят се солта, подправките и оризът.
Сместа се разбърква добре, като се прибавя и малко вода.
С нея се напълват почистените и измити черва.
Бахурът се вари на тих огън в леко подсолена вода.
Отцежда се и се прибира на студено място.
Поднася се суров или варен.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче