Начало Тестени Баница с тиква

Баница с тиква

Снимка на Баница с тиква

ПРОДУКТИ

  • 500гр. готови кори
  • 1кг. почистена тиква
  • 2к.ч. растително масло и 1к.ч. разтопено краве масло
  • 1ч.ч. счукани орехови ядки
  • 1/2 пакетче канела
  • 1ч.ч. захар
  • 2к.ч. галета или счукани бисквити
  • 1к.ч. пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Тиквата се настъргва на ренде. Ореховите ядки се счукват. Бисквитите се натрошават съвсем ситно. Мазнината се загрява. Корите се подреждат в намазана с мазнина тава, като се поръсват с мазнината, и през 3-4 кори се поставя част от смесените с бисквитите и канелата орехови ядки, а върху тях част от настърганата тиква и част от захарта на пясък. Приготвената баница се полива с 1ч.ч. леко подсладена вода или лимонада, притиска се в краищата, за да задържи повече въздух, който й придава по-голяма пухкавост след изпичането, и се пече при умерена температура. Поднася се, след като изстине, поръсена с пудра захар.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче