Бабек

Снимка на Бабек

ПРОДУКТИ

  • свинско не тлъсто месо 1 кг
  • сол 20 гр. (2 супени лъжици)  
  • счукан копър 10 гр. (1 супена лъжица)  
  • червен пипер 20 гр. (2 супени лъжици)  
  • шкембе 1 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Месото се скълцва на ситно със сатър или се смила в машина с едра решетка и се омесва с подправките.
С него се пълнят свински мехури (пуски)  като се натъпкват много добре, за да не остане вътре въздух.
Завързват се и се оставят 5-6 дни над огнището, за да се опушат, след което се окачват на сухо проветриво място.
Така приготвеният бабек е готов за консумация след 3-4 месеца.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче