Начало Подправки Розмарин

Розмарин

Розмарин

 Розмаринът е пренесен в Европа от монаси , най - добре и лесно вирее при средиземноморски климат , което е и причината да е особено разпостранен  в страни като Португалия , Испания , Италия , Франция , Гърция , Кипър.

Други известни имена на розмарина са : ливанче , бабин косъм и морска роса.

През средновековието розмаринът е бил използван за лечение на подагра и ревматизъм.Смята се , че подобрява храносмилането , укрепва нервите и разширява кръвоносните съдове.

Влияе добре при ниско кръвно налягане , нервни разстройства , напрежение , полова слабост.Помага за повишаване  отделянето на стомашен сок , облекчава цялостната дейност на стомаха и червата.

Като подправка има свойството да подтиска специфичната миризма на някои видове меса като овнешко и свинското му придава дивечов аромат.

Трябва да се внимава с количеството , защото когато се прекали нагарча.

Използва се и , за да придаде специфичен вкус на меки сирена , картофи , дивеч , риба , яйчено тесто , агнешко , говеждо , овнешко и супи.

Подходящ е и за меса печени на скара или грил.

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче