Начало Подправки Лавандула

Лавандула

Лавандула

Лавандулата влияе положително на нервната система , неутрализира стреса и помага при главоболие.Цветовете и се използват срещу молци , а в козметиката при акне , възпаления на кожата , пърхот и косопад.

От лавандулата се добива етерично масло известно със своите терапевтични свойства , освен това е добро отхрачващо средство при кашлица.Подправката действа благотворно върху дихателните пътища при бронхиална астма и пресипналост.Често използване е при ароматерапиите , ароматът и спомага за отпускане и успокояване.

Като подправка се използва най-вече в Италианската , Испанската и Френската кухня.Използват се както зелените , така и изсушените части от подправката.Особено подходящя е за направата на сосове и супи , като подправка при приготвянето на риба , агнешко и птици съчетава се най - добре с копъра , градинския чай и чубрицата.

Цветовете на лавандулата се добавят за аромат в конфитюри и сладка.

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче