Начало Подправки интересно за плодовете и зеленчуците

интересно за плодовете и зеленчуците

интересно за плодовете и зеленчуците

Има над 7000 различни сорта ябълки, отглеждани по целия свят.

Ябълките плуват, а не потъват във  водата, защото 25% от тях е въздух.

Едно ябълково дърво може да даде до 400 ябълки годишно.

Пасирана ябълка е много освежаващ тоник за мазна кожа. Тя е и отлично средство срещу фини бръчици, напукана кожа или сърбежи и възпаления по кожата.

Изяждането на ябълка е по-ефикасен метод за ободряване, отколкото изпиването на чаша кафе, защото естествената захар в ябълката е по-мощна от кофеина в едно кафе.

Бананите имат естествен антикиселинен ефект, така че, ако страдате от киселини в стомаха, опитайте да разрешите проблема и да получите облекчение, като изядете банан.

Бананите узряват по-бързо (за една нощ), ако ги поставите в една кафява хартиена торбичка заедно с ябълка или домат.

Във всяка ягода има средно около 200 семенца.

Тъмнозелените зеленчуци съдържат повече витамин C от светлозелените на цвят зеленчуци.

Един плод киви съдържа два пъти повече витамин С от един портокал.

Можете да ускорите узряването на ананас, като го обърнете с листата надолу.

Листата на малина (пресни или сушени) се използват за приготвянето на билков чай, който регулира менструалните цикли.

Яденето на пресни  смокини по време на бременност помага за по-бързо и лесно раждане и намаля  слабостта след раждането.

Изследвания сочат, че с изяждането на един грейпфрут сутрин можете да се разделите с около 1,5 кг. Освен това грейпфрутите са добри в превенцията срещу диабет.

Сок от касис може да се използва за успокояване на възпалено гърло при настинки.

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче