Уасаби

Уасаби

Подправката е била известна още в древността.Истинското уасаби или "хонусаби" може да се намери само в Япония.Обикновено извън страната в кулинарията се използва паста или прах от изсушената подправка.

Коренът на разстението уасаби има противоасматични , антианафилактични и противоалергични свойства.Предпазва от кариеси.Самата подправка има противосъсирващи свойства и предотвратява образуването на тромби в кръвта.В Япония се вярва , че уасаби притежава мощни лековити свойства и е една от причините за японското дълголетие.Лютата подправка и до днес е сочена като ключов елемент от японската култура , предпазвала народа от болести и запазвала младостта.
Вкусът на уасаби силно наподобява този на хряна.

Най-често се използва за овкусяване на суши и за други ястия от японската кухня , използват се и стеблата и цветовете , от уасаби се приготвят прах и паста.

Лютивият ефект на разстението е краткотраен.

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче