Чушките

Чушките

Есенната царица – Червената чушка

 

Дойде време за любимите на всички чушки.

Това е един от най- често използваните зеленчуци в българската кухня.Освен, че има безброй видове сладки, лютиви, камби, зелени, червени, чушките могат да са сладки и лютиви.Лютивите чушки в умерени количества са много полезни за кръвообръщението и са добър афродизиак.

Консумираме ги пресни, печени, в туршии и сушени.Прибавяме ги към супи и ястия.

Освен, че са вкусни те са богати на витамин Ц и А и са силен антиоксидант.

Витамин В6, който се съдържа в тях спомага за намаляване на холестерола.Богати са още  на фолиева киселина. 

Съдържащите се в тях капсацин и ликопен имат противораково действие.

Чушката както много други плодове и зеленчуци е най-добре да бъде консумирана сурова, за да се запазят полезните и съставки.

 

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче