Папая

Папая

 Папая (Carica papaya)

  

Нейните плодове са изключително ценени заради високото си съдържание на витамини (А,В,С,D и Е), минерали (калций, калий, фосфор) и микроелементи (желязо,цинк, манган, мед, ванадий, магнезий). Поради това се използва и с лечебна цел за изхвърляне на отровите от организма, подобряване на храносмилането, при чернодробни заболявания, вирусни хепатити и др.

 

 Консумират се както зрелите плодове на папаята (в десерти, сладкиши, плодови салати), така и още неузрелите като гарнитури. А семената на папаята, изсушени и счукани са чудесна подправка, която се добавя в сосове и винегрети.

 Предлагаме ви няколко начина за нейното поднасяне:

 Може да се поднесе обелена, нарязана на парчета и полята с лимонов сок.

 Половинките на папаята може да се напълнят сплодова салата или със салата от пилешко месо, риба тон, скариди.

 Също така този чудесен плод може да се добавя към марината или при варенето на месо, да се използва като зеленчук.

Горещо ви препоръчвавме имате ли възможност да го опитате – не пропускайте!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче