Начало Подправки Магданоз

Магданоз

Магданоз

Родината на магданоза е остров Сардиния , но сега той расте и се използва почти в цял свят.

Той действа тонизиращо , освежаващо и успокояващо на кожата.Намалява луничките и тъмнте петна , подобрява кръвообръщението.В древността магданозът се използвал повече като лечебно средство , отколкото като подправка.Плилагал се като диуретик и естествен регулатор на стомаха.Древните римляни го почитали  като свещена билка , символ на радостта и славата.
Суровият сок от подправката подобрява кислородния обмен и помага при камъни в бъбреците , подобрява зрението ,спомага за  намаляване на  кръвното налягане.Компресите с магданоз помагат при циреи и ужилване от насекоми.

В кулинарията магданозът е незаменима добавка към различни видове ястия.Употребява се най-често в прясно състояние като може да се използва и корена му в , супи , сосове , яхнии и бульони.

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче