Канела

Канела

     Канелата е древна подправка , първите данни за която се срещат 2000 г . пр . н.е в китайски летописи . Счита се ,че Цейлон е родината на канелата , В древен Египет тя е употребявана в процеса на балсамиране , а и като подправка поради лечебните си свойства .

     Канелата влияе благотворно върху нервната система , помага при разстроен стомах и загуба на апетит ,понийава кръвната захар , което я прави много подходяща за диабетици , спомага за намаляване на телесното тегло , особено в комбинация с мед . Маслото от канела има противогъбично действие .

     Като подправка канелата се изпозва в сладкарството - в сладкиши , напитки , сладко , конфитюр ; както и в солената кухня за подправяне на месо .

      Намира разпространение и в козметиката и парфюмерията , поради специфичния си аромат .

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче