Начало Подправки Индийско орехче

Индийско орехче

Индийско орехче

   Индийското орехче , ,което днес е лесно достъпно за всички , някога е била сред най - скъпите подправки . Още от древни времена участва в състава на сиропи за кашлица , а маслото му - за лекужане на нервната система и храносмилателния тракт . Притежава болкоуспокояващо действие . Под формата на компреси за външно приложение орехчето се използва за облекчаване на болки при ревматизъм , както и при зъбобол . Етеричното масло от индийско орехче  , примесено с малко мед  , се използва при нарушено храносмилане и лош дъх .

  Индийското орехче и неговата кора са сходни по вкус . В европейската кухня се използва за подправяне на солени ястия с месо или картофи , сосове , супи , а в индийската кухня с орехчето се подправят различни сладкиши .

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче