Джоджен

Джоджен

     Джодженът е една от най - популярните подправки , използвани в националната ни кухня . Джодженът всъщност е разновидност на ментата . Притежава имуностимулиращо , ободряващо , обезболяващо , противоспазматично действие . В народната ни медицина се използва етерично масло от джоджен , като цяр при заболявания на черния дроб , жлъчката , сърцето , стомаха , както и при настинки .

   Джодженът има слабо парлив вкус и приятна миризма . С него се подправят различни ястия - телешко или свинско варено , агнешка , шилешка или овнешка яхния , боб .

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче