Начало Подправки Джинджифил

Джинджифил

Джинджифил

   Джинджифилът е подправка , позната още от най-древни времена , с вкус напомнящ комбинация от пикантно , пипер и лимон .Смятан е за една от най-полезните подправки . Използваемата част на растението е неговият корен , съдържащ незаменими аминокиселини за организма на човека , етерично масло , протеинсмилащи ензими , бета-каротин и др .

   Джинджифилът е афродизиак и от векове е използван като сексуален стимулант .

    Има антисептични , имуностимулиращи , противовъзпалителни свойства . Оказва благотворен ефект върху храносмилателната система , понижава холестерола , спомага за изхвърлянето  на токсините от  организма , забавя процеса на стареене на клетките , повишава либидото . Особено ефикасен е при профилактика на рака . Полезен е при болки в стомаха , настинка , за оросяване на мозъка , зъбобол , висока температура , болки в мускулите , болезнена менструация , гадене и повръщане .

    В кухнята коренът на джинджифила се използва за направата на чай , запарка , лимонада , в различни ястия - риба , пиле , картофи , сладкиши , бонбони и много други .

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче