Девесил

Девесил

    Девесилът , наричан още селим е подправка , чийто листа , плодове и корен се използват в кулинарията . Подходящ е за подправяне на ястия с ориз и картофи , рибена , агнешка , пилешка супа , в хлебни изделия , бобови варива , риба , агнешко , говеждо .

  Плодовете на девесила се използват при направата на зеленчукови консерви . Коренът пък има диуретично действие , а чая , приготвен от девесил има общо тонизиращо и антисептично , пикочогонно действие .

  Може да се комбинира успешно с различни подправки - чесън , копър , магданоз , майорана и други .

ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче