Начало Основни ястия с месо Свинско руло на пара със сос "Куцуан"

Свинско руло на пара със сос "Куцуан"

Снимка на Свинско руло на пара със сос

  • за 2 рула порции

ПРОДУКТИ

  • 160 г нарязано свинско
  • 2 с.л. саке или сухо бяло вино
  • 2 ч.л. соев сос
  • 350 г китайско зеле
  • сол
  • 4 големи сушени гъби
  • 10 г корен от джинджифил или 1/2 ч.л. смлян 
  • нишесте
  • За соса "Куцуан"
  • 1 чаша рибено-водораслов бульон или само рибен
  • 1/2 супена лъжица саке или сухо бяло вино
  • сол, захар
  • 1 с.л. нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

 Поръсете свинското със сакето и соевият сос.Разделете китайското зеле на листа.Бланширайте ги, докато омекнат.Леко изстискайте и посолете.

Накиснете гъбите във вода, докато омекнат.Махнете пънчетата и нарежете гуглите на тънки ивици.

Нарежете корена от джинджифил на 2 см. ивици, накиснете го във вода за няколко минути, после отцедете.

Разделете листата от зеле на две и ги разстелете върху чист целофанов лист.Поръсете с нишесте.Наредете отгоре свинското и гъбите.Завийте две рула с помоща на целофана.Сварете рулата на пара над силен огън.

Смесете продуктите за соса без нишестето и ги кипнете.Прибавете бульона от варенето на рулата и нишестето, разтворено в 1 с.л. вода.Варете, докато сосът се сгъсти.

Нарежете рулата на резени и ги наредете в блюдо за сервиране.Залейте със соса и украсете с нарязаният джинджифил.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче