Начало Ловно - рибарска кухня Заек по Чирпански

Заек по Чирпански

Снимка на Заек по Чирпански

ПРОДУКТИ

  • 1 заек
  • 8 глави лук
  • 8 глави чесън
  • 4 домата
  • 1 морков
  • 1 лимон
  • 1 китка магданоз
  • 1 ч.ч олио
  • 1 дафинов лист
  • 8 зърна черен пипер
  • 100 гр. маслини
  • 1 ч.ч бяло вино
  • 1 и 1/2 ч.ч топла вода
  • сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Изкисваме заека в оцет, 2 глави кромид лук и 2 с.л. сол. Измиваме го и нярязваме на порции. Изпържваме месото в мазнината. Нареждаме в пръстен гювеч. Заливаме с амзнината от пърженето и редим последователно лука нарязан на четвъртинки, скилидките чесън, нарязаните домати и моркови, резенчетата лимон, нарязания магданоз, дафиновия лист, зърната черен пипер и маслините. Заливаме с виното и водата, посоляваме леко. Похлупваме съда и задушаваме продължително време на тих огън.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

  • Thumb

    Бяла риба със сос бристол

    Измитата и почистена риба се вари 15-20 минути в бульон, в който са се варили повече от 1 час морковите, керевизът, лукът, оцетът, дафиновият лист, черният пипер и солта.

    Виж рецептата

  • Thumb

    Скариди в картофи

    Измитите скариди се варят заедно със супения зарзават и черния пипер, после се изваждат с щипка.

    Виж рецептата

  • Thumb

    Руладини

    Месото се нарязва на ленти, които се начукват и посоляват. Във всяка от тях се слага дълго парче морков, керевиз, кисела краставичка и клонче магданоз.

    Виж рецептата

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче