Начало Сладкиши и кремове Дрезденски щолен

Дрезденски щолен

Снимка на Дрезденски щолен

ПРОДУКТИ

  • 1/3 ч.ч. прясно мляко
  • 1 кубче (50 г) мая
  • 200 г масло (или маргарин)
  • 200 г захар
  • настъргана кора от половин лимон
  • 3 с.л. ром
  • 150 г обелени бадемови ядки
  • 2 ванилии
  • около 500 г брашно
  • 200 г тъмни стафиди
  • 50 г бели стафиди
  • 100 г захаросани портокалови корички
  • За поливане:
  • 100-150 г масло
  • За гарниране:
  • 100 г пудра захар
  • 2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Маята се разтваря в хладкото мляко. Разбива се маслото със захарта, лимоновата кора, ромът, ситно нарязаните бадеми и ванилията. Като се бърка с дървена лъжица се добавят маята с млякото и брашното. Получава се меко брашно. Прибавят се стафидите и ситно нарязаните портокалови корички и се разбърква добре. Тестото се оставя покрито на топло за 1 час. След това с намаслени ръце се оформя дълъг кекс, който се слага в намазана продълговата тавичка. Пече се на 150 С. Готовият сладкиш, още горещ, се полива с разтопеното масло, а отгоре се поръсва на дебел слой пудрата захар с ванилията. Сладкишът издържа 20тина дни, като всеки ден става все по-хубав.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче