Начало Основни ястия с месо Ароматно свинско печено

Ароматно свинско печено

Снимка на Ароматно свинско печено

  • Готово след 90 мин
  • 6-8 порции

ПРОДУКТИ

  • 1 кг свинско филе (цяло парче)
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. смлян черен пипер
  • щипка настъргано индийско орехче
  • щипка смлян карамфил
  • 200 мл сухо бяло вино
  • 150 мл пилешки бульон
  • 1 ч.л. сол
  • няколко стръкчета мащерка за украса

НАЧИН НА ПРИГОТЯВАНЕ

Измитото и подсушено месо се натрива със смес от солта и подправките. Добре е да се овърже със здрав конец, за да не загуби формата си при печене. Филето се слага в неголяма тавичка и се пече 60-75 минути в предварително загрята фурна при температура 180 С. Опеченото месо се прехвърля в топла чиния и се оставя да престои десетина минути.
През това време сосът в тавичката се разрежда с виното, прехвърля се в тенджерка и се слага да кипне на силен огън. Налива се бульонът, сместа се оставя да кипне повторно и се вари 2 минути.
Освободеното от конците месо се нарязва на тънки филийки, които се нареждат в чиния за сервиране, заливат се с месния сос и се украсяват със стръкчетата прясна мащерка.

НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ

» Виж повече рецепти

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Ново късметче